Софийската градска прокуратура ще проверява в болница Лозенец, съобщава Нова

...
Софийската градска прокуратура ще проверява в болница Лозенец, съобщава Нова
Коментари Харесай

Прокуратурата и здравното министерство ще проверяват тайния луксозен апартамент в болница Лозенец

Софийската градска прокуратура ще ревизира в болница " Лозенец ", оповестява Нова телевизия.

За него стана ясно в репортаж на медията от петък, който разкрива, че в университетското лечебно заведение съществува частен апартамент от 500 кв.м., обзаведен с джакузи, сауна и първокласно съоръжение.

Проверка по сигнала стартира и Министерството на здравеопазването. Новоизбраният министър проф. Христо Хинков разяснява, че към момента не е осведомен персонално с проблема, само че счита да го направи.

Директорът на болница " Лозенец " доктор Христо Стоянов твърди, че никой до момента не е имал достъп до жилището. Няма и документи за него в архива на болничното заведение.

През изданието " 24 часа " някогашният шеф на лечебното заведение Любоимир Спасов разяснява, че разкрието цели да го набеди и наклевети, до момента в който той е претендент за поста на декан на Факултета по медицина към Софийския университет.

" Това не е апартамент, а кабинет с помощни пространства, в който има и място за отмора и възобновяване, което съм употребил за релакс, когато съм оперирал по 15 часа в денонощието ", изяснява той.

За свадите в " Лозенец " при ръководството на Спасов се заприказва още през 2021 година, когато служебният кабинет провежда инспекция и откри фрапиращи обстоятелства - да вземем за пример, че, конфигурирани от частна компания.

Любомир Спасов беше отхвърлен от служебния здравен министър Стойчо Кацаров поради данни за подправени хоспитализации и за осъществяването на противозаконни трансплантации на органи в държавната болница.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР