Софийската градска прокуратура ще поиска постоянен арест за Виктор Спига.

...
Софийската градска прокуратура ще поиска постоянен арест за Виктор Спига.
Коментари Харесай

След убийството на Алена Щерк съдът решава за ареста на обвиняемия Виктор Спига


Софийската градска прокуратура ще изиска непрекъснат арест за Виктор Спига. Той е мъжът, упрекнат за убийството на 47-годишната Алена Щерк. Преди дни той беше екстрадиран в София от Италия.  

От Държавното обвиняване към този момент са внесли в съда настояването си за " задържане под стража ". Спига е упрекнат за ликвидиране, осъществено по изключително нечовечен метод. Според проверяващите повода за закононарушението е ревнивост.

Знае се, че мъжът е напуснал България в посока Италия в деня, когато Щерк е изчезнала. След убийството стана ясно, че тя е подавала сигнали против него в полицията.

„ Аз не съставлявам единствено околните на Алена, аз съставлявам и нея, защото имам  щастието да я познавам от 25 години, " каза Христо Ботев, юрист на околните на Алена Щерк. По думите му този случай можеше да не стигне до съдбовен край.

" Ето двойния аршин, в който едни случки и едни събития се проверяват бързо, други, за които има данни, че се е очаквало да се случи нещо, са оставени встрани, " добави Ботев.

Засега Виктор Спига не дава пояснения и не се признава за отговорен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР