Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата предаде на съда Илко Семерджиев

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителен акт против Илко Семерджиев - заместител министър-председател и министър на опазването на здравето в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Семерджиев е упрекнат за това, че на 24 март 2017 година е заплашвал изпълнителния шеф на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) към Министерство на здравеопазването.
В качеството си на длъжностен министър на опазването на здравето Семерджиев е заплашвал шефа на ИАЛ за насила да извърши нещо, обвързвано с функционалността му, а точно - да назначи съответно лице за заместник-изпълнителен шеф на организацията по медикаментите.

Поведението на И.С. е било стимулирано от отхвърли на изпълнителния шеф на ИАЛ да назначи съответно лице за собствен заместител, заради открития спор на ползи , оповестява прокуратурата.

Семерджиев се подразнил от този отвод и се възползвал от властовата си позиция във връзка с Изпълнителния шеф на ИАЛ, заплашвайки го с уволняване, в случай че не промени решението си.

Ако съдът признае Семерджиев за отговорен, той може да получи наказване затвор за период до 6 години.

Към сегашния миг по отношение на Семерджиев е избрана мярка за неотклонение " подписка ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР