Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала общо три обвинения срещу

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала общо три обвинения срещу
Коментари Харесай

Семерджиев e обвинен за причиняване на смърт, шофиране след употреба на наркотици и използване на фалшива книжка

Софийската градска прокуратура (СГП) е повдигнала общо три обвинявания против Георги Семерджиев, който в столицата, довела до гибелта на две дами. Освен причиняването на гибелта на двете дами по несъобразителност, той е упрекнат още в ръководство на автомобил след приложимост на опиати, както и в потребление на подправена швейцарска шофьорска брошура. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата в събота.

Прокурорите оповестиха, че обвиняването за шофиране с опиати в кръвта е обвързвано с проба, направена на 10 юни. Тогава Семерджиев е бил спрян от КАТ, тестван е, само че след това е избягал. В кръвта му тогава е намерено наличие на амфетамин и метамфетамин. Прокурорите от СГП споделиха пред медиите, че нямат информация за какво Семерджиев не е бил арестуван на място, защото има предходни нарушавания, както и за какво не е бил търсен, откакто е избягал от органите на реда. За това негово нарушение се плануват до 3 години затвор.

Все още не са подготвени резултатите от кръвната проба, която беше взета от Семерджиев при задържането му преди дни, само че прокурорите споделиха, че чакат и тя да се окаже позитивна за наркотични субстанции.

Третото обвиняване е обвързвано с това, че арестуваният мъж е употребявал подправена шофьорска брошура от Швейцария. Наказанието за това е до 8 години отнемане от независимост.

Мярката на арестувания ще се гледа по-късно в събота.

На въпрос за възможната помощ, която Семерджиев е получил от органите на реда, прокурорите подчертаха, че продължава събиране на доказателства. В петък от, че се ревизират чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число от КАТ-СДВР, за вероятно нарушение на служебните отговорности, за покровителстване над арестувания, както и за търговия с въздействие.

По отношение на полицейската служителка Симона Радева , за която вътрешният министър Бойко Рашков сподели, че е имала персонални връзки със Семерджиев, от прокуратурата споделиха, че все още тя е разпитана единствено в ролята си на очевидец и няма повдигнато обвиняване.

На 5 юли вечерта Семерджиев с автомобил „ Ауди Q7 ” минава на алено на кръстовището на булевардите „ Черни връх “ и „ Арсеналски “ в София със скорост близо 200 км. в час съгласно информация на полицията. Той се удря в таксиметрова кола и се блъска в асансьора на метростанцията. От мощния удар колата се разцепва на две. Едната ѝ половина удря смъртоносно две млади дами, които по същото време са били на тротоара. Едната жена е била на 22, а другата - на 26 години.

Семерджиев избяга от мястото на произшествието и беше разгласен за национално търсене, а след това и арестуван. Той е престъпно проявен, с отнета шофьорска брошура и е глобен десетки пъти за разнообразни нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. В момента е и обвиняем за нанасяне на телесна щета.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР