Софийската градска прокуратура се е самосезирала във връзка с изказвания

...
Софийската градска прокуратура се е самосезирала във връзка с изказвания
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира по изказванията на Нинова и Свиленски за машините за гласуване

Софийската градска прокуратура се е самосезирала по отношение на изявления на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и на депутата от левицата Георги Свиленски за машинното гласоподаване и кодовете за машините. От прокуратурата ще възложат и инспекция на ДАНС по случая, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Защото откраднахте изборите, уважаеми сътрудници, ето по тази причина Българска социалистическа партия няма да отдръпна закона ", съобщи Георги Свиленски („ Българска социалистическа партия за България “) по време на разискването на измененията в Изборния кодекс в Народното събрание. " Защото вашият съпредседател и някогашен министър председател, ето там, пристигна и сподели - оттеглете закона и ще ви дам кодовете на машините. Кой е той, че ще държи кодовете на машините ", разяснява депутатът от левицата. Той предизвести представителите на " Продължаваме Промяната " да внимават какво приказват и вършат с Българска социалистическа партия. " От вашата парламентарна група ще останете 15 индивида ", сподели Свиленски по време на дебатите за Изборния кодекс.

Вчера, в Пловдив, Корнелия Нинова разяснява, че не може да пояснява какво е желал да каже Кирил Петков по отношение на изнесената информация от депутата Георги Свиленски за предоставяне на кодове. Свидетел съм, че той сподели " Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете “, сподели Нинова и добави: „ Какво той е имал поради, да си изяснява “.

На 25 ноември Кирил Петков разгласи от парламентарната естрада, че идната седмица ще подаде иск против Георги Свиленски от " Българска социалистическа партия за България " поради негово изявление по време на дебата по второто четене на измененията в Изборния кодекс. По думите на Петков по-късно Свиленски е решил да употребява неистина, преправяйки казаното.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР