Софийската градска прокуратура съобщи, че е образувана прокурорска преписка във

...
Софийската градска прокуратура съобщи, че е образувана прокурорска преписка във
Коментари Харесай

МВР е било ощетено с 81 милиона лева заради безстопанственост. Кой е виновен?

Софийската градска прокуратура заяви, че е формирана прокурорска кореспонденция по отношение на подаден сигнал от Министерството на вътрешните работа /МВР/. В него са изложени изказвания за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент от предходен министър на Министерство на вътрешните работи , обективирано в одитен отчет .

Наблюдаващият прокурор е упълномощил осъществяване на инспекция по реда на Закона за правосъдната власт на Агенцията за държавна финансова ревизия .

Финансовата ревизия е завършила със мнение, че възложител по Закона за публичните поръчки /ЗОП/ е изменил контракт, без да са налице условия за това , с което е нарушена наредбата на член 116 от Закон за обществените поръчки.

Наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че са налице данни за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент и въз основата на сигнала и на отчета на АДФИ е образувал досъдебно произвеждане .

Разследването се води за това, че в интервала от декември 2022 година до юни 2023 година длъжностно лице е направило занемареност , от която са последвали обилни вреди за Министерство на вътрешните работи в размер на 81 милиона лв. .

По наказателното произвеждане няма лице, което да е привлечено в качеството на обвинен.

Разследването по случая продължава, прецизираха още от Софийската градска прокуратура. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР