Софийската градска прокуратура протестира присъдата за убийство на Герман Костин,

...
Софийската градска прокуратура протестира присъдата за убийство на Герман Костин,
Коментари Харесай

Прокуратурата иска доживотен затвор за Герман Костин за убийството на дете

Софийската градска прокуратура стачкува присъдата за ликвидиране на Герман Костин, оповестиха от държавното обвиняване. На 24 март Софийският градски съд призна за отговорен и осъди на 20 години затвор Герман Костин, обвиняем за убийството на петгодишния Никита, чието тяло беше открито в куфар при язовир през февруари 2015 година
Още по темата
Според градската прокуратура обаче присъдата следва да бъде променена, а на подсъдимия да бъде наложено най-тежкото наказване " пожизнен затвор без подмяна ".

От прокуратурата допълват, че 20-годишната присъда не подхожда на осъщественото закононарушение, което е извънредно тежко, осъществено по отношение на беззащитно малолетно дете.

" Интензитетът на дейностите на подсъдимия надвишава нужното за причиняване на гибел на жертвата и е проявена свирепост както преди отнемането на живота, по този начин и при последващите дейности на подсъдимия по натъпкване на безжизненото тяло на детето в куфар и изхвърлянето му в язовир Пасарел ", показват от прокуратурата.

Трагедията се разигра през 2015-а година, а главната диря, която свърза Костин с убийството бе откриването на негова ДНК на кърпата, с която е завито детето в куфара.

Според прокуратурата по този начин безусловно изрично е потвърдена неговата виновност, че дребният Никита е бил задушен.

Другото главно доказателство в хода на делота са видео фрагменти от камери по пътя от София до Пасарел, а по този начин е ясно се е видял маршрутът на Костин. Той е засечен в Пасарел посредством клетката на мобилния си телефон.

Малкият Никита бе погубен сред 8 и 10 февруари 2015 година Куфарът с тялото му е прокиснал повече от месец край езерото в Пасарел, а тялото на майка му Анна беше открито разчленено край Приморско. Откриването на труповете се случи в границите на две седмици.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР