Софийската градска прокуратура протестира присъдата на Кристиан Николов, обвинен за

...
Софийската градска прокуратура протестира присъдата на Кристиан Николов, обвинен за
Коментари Харесай

Прокуратурата иска по-тежко наказание за смъртта на Милен Цветков |

Софийската градска прокуратура стачкува присъдата на Кристиан Николов, упрекнат за гибелта на журналиста Милен Цветков, оповестиха от държавното обвиняване.

Преди дни Софийският градски съд за осъществено по несъобразителност закононарушение и му наложи наказване отнемане от свобода  за период от 9 година, както и го лиши от право да ръководи моторно транспортно средство за 10 година Софийски градски съд одобри за открито, че при ръководство на джипа, предизвикал случая на Великден през 2020 година, той е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на Милен Цветков, като действието е осъществено след приложимост на наркотични субстанции.

С митинга си прокуратурата ще упорства Апелативният съд в София да признае подсъдимия за отговорен за съзнателно закононарушение и да му наложи по-тежко наказване, оповестяват от прокуратурата.

СГП смята, че от събраните в хода на правосъдното разследване доказателства се открива, че на 19 април 2020 година Николов съзнателно е предизвикал гибелта на журналиста, " като при ръководство на лек автомобил в гр. София е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, в резултат на което е провокирал пътнотранспортно произшествие с автомобила на потърпевшия, което е довело до гибелта му ", изясняват от прокуратурата.

Доводите в митинга могат да бъдат допълнени, откакто Софийски градски съд изготви претекстовете към присъдата си, допълват от държавното обвиняване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР