Софийската градска прокуратура продължава разследването на договора за правна помощ,

...
Софийската градска прокуратура продължава разследването на договора за правна помощ,
Коментари Харесай

Прокуратурата е удължила разследването на договора на Лена Бориславова с ББР

Софийската градска прокуратура продължава следствието на контракта за правна помощ, подписан от Българската банка за развиване с адвокатска адвокатска фирма, в която е работила някогашният народен представител от „ Продължаваме промяната “ Лена Бориславова. Това съобщи представителят на СГП и зам.-градски прокурор Христо Кръстев. Разследването стартира през юни 2022 година, а срокът му към този момент е продължен до юни 2023 година

Предстоят разпити на към 20 очевидци и приобщаване на документи, разясни Кръстев. Той не даде спомагателна информация, защото съгласно наблюдаващия прокурор, в случай че се дават елементи, може да се повлияе на следствието или да се укрият документи.

„ Софийската градска прокуратура следи формирано досъдебно произвеждане за умишлено подписване от длъжностно лице на неизгодна договорка и от това е произлязла забележителна щета “, разгласи държавното обвиняване предишния юли, когато се разбра, че води такова следствие. Това явно значи, че се проверяват хора от ББР, пише „ СЕГА “.

От предишния юни е известно, че прокуратурата ревизира контракт на ББР, обвързван с Бориславова. Тогава тя разяснява, че е научила от медиите за следствието. Но че знае както от ББР, по този начин и от адвокатската фирма, че държавното обвиняване им е пращало въпроси съответно за нея. Тя се учуди, че може да бъде разследвана за неизгодна договорка в тази ситуация, защото не е представлявала адвокатската фирма, подписала контракта с ББР.

„ Не става въпрос за обстоятелства, а за метода на деяние на прокуратурата “, уточни още Бориславова. Тя добави, че не се тормози от следствието и се надява, че в него правото ще надделее над политическите интриги.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР