Софийската градска прокуратура предлага на обвинител №1 Иван Гешев да

...
Софийската градска прокуратура предлага на обвинител №1 Иван Гешев да
Коментари Харесай

Спипаха кандидат за депутат да кара дрогиран и с чужди номера - Темида

Софийската градска прокуратура предлага на обвинител №1 Иван Гешев да изиска от Централната изборна комисия да смъкна имунитета на кандидат-депутат, заловен да кара след приложимост на метамфетамини автомобил с непознати номера.

От известието на държавното обвиняване не се схваща за кого става дума. Въпросният претендент за 48-ото Народно заседание е маркиран с буквите В.Г., не се показва и политическата мощ, която го излъчва.

Става ясно единствено, че казусът е от 2 септември 2022 година, когато към 15.35 ч. в Сливен В. Г. е засечен да кара дрогиран. А регистрационните табели на управлявания от него автомобил били на друга кола.

Според изявления в локални медии става дума за лидера на листата на " Атака " в Сливен Веселин Георгиев с прякор Лъва. 

" Колата беше на майка ми. Стои от години и в петък взех решение да отида и да я бракувам. Намерих някакви номера, които й сложих. Карах към КАТ, само че по пътя ме стопираха. Обясних на служителите на реда къде и за какво съм тръгнал. Те ми споделиха, че трябвало да ида с тях да ми вземат проби за алкохол и опиати. Съгласих се, защото доста рядко пия дори бира и в никакъв случай не съм взимал каквито и да било опиати. Затова и нямах никакви подозрения и отидохме в полицията. Тестът за алкохол беше негативен, само че този за опиати ми споделиха, че е позитивен. Не знам защо тъкмо, защото не запознат съм такива неща ", разяснява Георгиев пред " Сливенпрес ".

От прокуратурата обаче настояват, че са били разпитани очевидци, направена е съдебно-химикотоксикологична (токсикохимична) експертиза, извършени са и други дейности по следствието, приложени са писмени доказателствени материали. Според наблюдаващия прокурор доказателствата са задоволителни Георгиев да бъде притеглен като обвинен, само че като кандидат-депутат се употребява с имунитет. Това е причината да се търси позволение от ЦИК за събаряне на отбраната му.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР