Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на прокурор Дилян Деянов във

...
Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на прокурор Дилян Деянов във
Коментари Харесай

Осемте джуджета тръгна: прокурор е обвиняем, че върнал 35 кг злато на когото не трябва

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване на прокурор Дилян Деянов по отношение на проблема „ Осемте джуджета “. Той пристигна в постройката на " Черковна " - където до наскоро е работил като спецпрокурор, дружно с юриста си Людмил Рангелов, само че отхвърли коментар пред медиите, оповестява през днешния ден Българска телеграфна агенция.

Както и Клуб Z писа, Деянов е единият от упрекнатите неотдавна трима души - заедно с Петьо Петров-Еврото и някогашната му жена Любена Павлова, по един от въпросите, свързани със сагата  " Осемте джуджета " (по името на столичен ресторант, където някогашният следовател Петьо Еврото е приемал хора и прокуратурата по-късно е " вършела услуги ", б.р.).

По времето на Иван Гешев прокуратрата се саморазследва по случая и " изненадващо " не откри нищо.

Сега Деянов съответно е упрекнат, че на 18.02.2020 година е върнал непозволено материални доказателства  - златни монети, на разположение, което не се явявало правоимащо по смисъла на закона.

Той е на независимост с прокурорска мярка „ подписка “.
Клуб Z напомня
Най-вкратце казано - откакто избухва фамилната война сред татко и наследник Златанови за заводите " Изамет " и Илия Златанов търси услугите на Петьо Еврото, Явор получава обвиняване като член на проведена незаконна група за пране на пари, изнудване закани и пр. От негови и на майка му сейфове са конфискувани голямо количество злато и над 560 000 евро кеш. По прелюбопитен метод обаче жълтите монети биват върнати от Специализираната прокуратура на... Димитър Ламбовски - някогашен царски народен представител и спорен предприемач.

На 19 юли 2019 година, когато Специализираната прокуратура се стоварва с цялата си мощност върху Явор, държавното обвинение се хвали, че е иззело от обвинената ОПГ 35 кг злато под формата на монети с нумизматична стойност, за към 4 млн. лева. Това се случва безусловно дни, след като бащата Илия Златанов е подписал запис на заповед в полза на Любена Павлова.

Илия Златанов твърди в интервютата си, че златото непосредствено е било прибрано от Любена - по това време Петрова. След това тежковъоръжени спецчасти направиха обиск у Златанов-баща и при подозрения за нарушавания на протокола за претършуване и изземване " откриха " златото у тях.

По мотива Иван Гешев даже изиска да му се извинят от Антикорупционния фонд, като от самото начало наричаше историята " Осемте джуджета " -  " Десет дребни негърчета ".
" Изпускане на налягането в неверната посока "
Днес юристът на прокурор Деянов - Людмил Рангелов изясни, че ставащото е " изпускане на налягането в неверната посока, с цел да може да се успокои публичното мнение, че въпросът „ Осемте джуджета “ има някакво развиване, не там обаче, където е неговата същина “.

Според Рангелов клиентът му ще бъде оневинен, само че „ същинските хора, които са отговорни за историите към „ Осемте джуджета “, към този момент ги няма “, цитира го през днешния ден Българска телеграфна агенция.

Както Клуб Z и преди е писал, като правосъден министър Иван Демерджиев опита да инициира най-малко дисциплинарни производства против трима прокурори: очевидния  " любим " на Иван Гешев - Димитър Франтишек Петров(който след неговото издигане бе и.ф. началник на Спецпрокуратурата) и още двама.

Там обаче главният миг бе различен - по какъв начин със свои постановления те са разрешили нотариуси да влизат при болния Явор Златанов, до момента в който бере душа, с отхвърлен един бъбрек и под заплаха да изгуби и втория си. Точно този миг Златанов-син очевидно " непринудено " бе избрал, с цел да подпише куп разпоредителни покупко-продажби и да се лиши непринудено от имуществото си в сдруженията.

Висш съдебен съвет си направи оглушки и не наказа нито един от прокурорите даже със забележка.

Според Демерджиев законът разрешава при изключителни случаи нотариус да влиза и да изповядва покупко-продажби в следствения арест, само че при никакъв случай - в болница при задържан.

Що се касае до новото обвиняване - през днешния ден юрист Рангелов означи и че на върнатите монети не е правена експертиза и не е удостоверено, че са златни.


Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР