Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на прокурор Дилян Деянов във

...
Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на прокурор Дилян Деянов във
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на прокурор във връзка с казуса „Осемте джуджета“

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване на прокурор Дилян Деянов по отношение на проблема „ Осемте джуджета “. Той пристигна в прокуратурата дружно с юриста си Людмил Рангелов, само че отхвърли коментар пред медиите.

Деянов е упрекнат, че на 18.02.2020 година е върнал непозволено материални доказателства - златни монети, на разположение, което не се явявало правоимащо по смисъла на закона. Наложена му е прокурорска мярка „ подписка “. Рангелов уточни, че делото, по което не точно са върнати монетите е обвързвано с „ Осемте джуджета “.

По случая са упрекнати още Любена Павлова и някогашният следовател Петър Петров.

Адвокатът Рангелов изясни, че „ това е изпускане на налягането в неверната посока, с цел да може да се успокои публичното мнение, че въпросът „ Осемте джуджета “ има някакво развиване, не там обаче, където е неговата същина “.

Защитникът добави, че зависи от административния началник дали Деянов ще бъде отхвърлен от служба, като уточни, че чака такова искане. Според Рангелов клиентът му ще бъде оневинен, само че „ същинските хора, които са отговорни за историите към „ Осемте джуджета “, към този момент ги няма “.

Той уточни още, че на върнатите монети не е правена експертиза и не е удостоверено, че са златни.

Източник Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР