Софийската градска прокуратура обяви, че проверява има ли стари дела

...
Софийската градска прокуратура обяви, че проверява има ли стари дела
Коментари Харесай

ПРОВЕРКА: Прокуратурата се захвана с обвиненията срещу президента Радев и обкръжението му

Софийската градска прокуратура разгласи, че ревизира има ли остарели каузи или преписки против хора от обкръжението на президента Румен Радев, който през последните дни Делян Пеевски упреква в корупция. Това съобщи градският прокурор на София Илияна Кирилова.
Прокуратурата се е задействала след писмото на Антикорупционния фонд от предходната седмица, в което беше призована да се разпита Пеевски, с цел да стане ясно дали той разполага с данни за корупция в президентската институция и съответно против Николай Копринков и Сотир Ушев, представени от него, или става дума за набеждаване.
Това, което вършат сега в Градската прокуратура, е да ревизират дали при тях има остарели такива случаи, както и да видят дали не са получили такива от закритата преди време Специализирана прокуратура.
По случая към този момент има избран наблюдаващ прокурор, който ще реши по какъв начин да действа с информацията, която е събрал, в това число и за това дали се постанова да бъде разпитан Делян Пеевски.
Междувременно по случая се ревизират и сигнали, за които депутати от Българска социалистическа партия обявиха, че са подавали, които сигнали също са свързани с хора от екипа на президента, както и сигнал на БОЕЦ, като детайлности ще бъдат дадени евентуално още тази седмица, ангажира се Илиана Кирилова, градски прокурор на София.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР