Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу МВР служители.Не се

...
Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу МВР служители.Не се
Коментари Харесай

Прокуратурата образува досъдебно срещу полицаи за чадъра над Семерджиев

Софийската градска прокуратура образува досъдебно произвеждане против Министерство на вътрешните работи чиновници.

Не се оповестяват имена т.е. - дали това е Симона Реадева, както и дали единствено тя е разследвана за застъпничество на водача, който умъртви две млади дами на 5 юли - Георги Семерджиев.

Както от СГП към този момент оповестиха, тези материали бяха отделени от другото дело - за самата злополука. По него Симона Радева е единствено очевидец

Иначе новото дело е за закононарушение по работа - по член 282 от Наказателен кодекс, т.е. - би трябвало наложително да се потвърди пред съда, че въпросният Министерство на вътрешните работи чиновник е работил " за да набави за себе си или за другиго полза ".

Разследването е за...

"... вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения Г. С., както и за търговия с въздействие. "

Иначе младата другарка на Семерджиев е охраняем служител на реда в Първо, т.е. - излиза, че не става въпрос единствено за нея.

По-рано през днешния ден бе обявено, че Симона Радева е отстранена и против нея стартира вътрешно прозводство. Тя обаче, преди да изтрие профилите си в обществените мрежи, заплаши, че " всеки ще си сърба попарата ".

Ето и цялостния текст на известието на Прокуратура на Република България:

СГП образува досъдебно произвеждане за закононарушение по работа по отношение на данни за вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи

Софийска градска прокуратура (СГП) образува досъдебно произвеждане за това, че в интервала 2021 година до 05.07.2022 година при изискванията на продължавано закононарушение длъжностно лице от конструкция на Министерство на вътрешните работи е нарушило служебните си отговорности за да набави за себе си или за другиго полза и от това са настъпили обилни нездравословни последствия – закононарушение по член 282, алинея 2 във вр. с алинея 1 във вр. с член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Досъдебното произвеждане е формирано след инспекция, осъществена по отделени материали от воденото против обвинения Г. С. дело за пътнотранспортно произшествие, настъпило на 5 юли т. година, при което е породена гибелта на две лица. Материалите са отделени във връзка със събрани в хода на следствието по делото за пътнотранспортното произшествие данни за вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения Г. С., както и за търговия с въздействие.

След разбор и преценка на всички данни, събрани в хода на инспекцията, прокурор в СГП е счел, че са налице задоволително такива за осъществено закононарушение от общ темперамент и е образувал досъдебно произвеждане за закононарушение по работа.

Предстои осъществяване на следствие по делото, в хода на което ще се откри дали вероятно са налице задоволително доказателства за осъществено от чиновник на Министерство на вътрешните работи закононарушение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР