Софийската градска прокуратура иска в спешен порядък НСО да й

...
Софийската градска прокуратура иска в спешен порядък НСО да й
Коментари Харесай

Прокуратурата иска спешно записите кой е влизал в Министерския съвет

Софийската градска прокуратура желае в " незабавен порядък " НСО да й даде записи от камерите за видеонаблюдение, покриващи всички входове на постройката на Министерския съвет. Това се вижда от писмото на прокурор Марина Ненкова до НСО, с което " Сега " разполага.

Периодът, от който Ненкова се интересува, е от 23 февруари до 23 март т.г. Според писмото записите й трябват по следствието за изнудването на Васил Божков, стартирано по необходимост от Министерство на вътрешните работи. По това дело за 24 часа на 17 март бяха арестувани Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Софийската градска прокуратура обаче отхвърли да им повдигне обвиняванията, за които упорства Министерство на вътрешните работи. Държавното обвиняване разгласи, че Министерство на вътрешните работи е опорочило и минирало следствието с дейностите си. Вътрешният министър Бойко Рашков и министър председателят Кирил Петков дадоха отговор, че прокуратурата съзнателно саботира делото, защото е обвързвано с някогашните ръководещи.

Действията на прокуратурата обаче наподобяват странни, като се има поради, че сигналът на Божков за даваните подкупи е от 2019 година, а в него се разказват по-стари дейности на Борисов, Горанов и Арнаудова. Държавното обвиняване до момента неглижираше изказванията му с оправданието, че може да го разпита единствено като обвинен, а това не може да стане, тъй като обвиняването не му е предявено персонално. Поставени в обстановка на към този момент формирано от Министерство на вътрешните работи дело обаче от Софийската градска прокуратура обясниха, че ще го разпитат, само че единствено като очевидец.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР