Софийската градска прокуратура е внесла в Спецсъда обвинителелния акт срещу

...
Софийската градска прокуратура е внесла в Спецсъда обвинителелния акт срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата предяви обвиненията срещу бившия министър Даниел Митов и заместника му Христо Ангеличин

Софийската градска прокуратура е внесла в Спецсъда обвинителелния акт против някогашния министър на външните работи Даниел Митов и  някогашния заместник-министър Христо Ангеличи н.
Според обвиняването Даниел Митов е нанесъл вреди за близо 500 000 лв., като е сключил съглашения към контракт със земеделското министерство за превоз и хотели с частно сдружение. Христо Ангеличин е упрекнат в това, че през 2016-та, като длъжностно лице - заместник-министър на външните работи, при изискванията на продължаващо закононарушение, в нарушаване на отговорностите си да следи и управлява активността на дирекция „ Управление на собствеността и материално-техническо обезпечаване ” в Министерство на външните работи, не е упражнил задоволителен надзор върху работата на шефа на тази дирекция. 
Градският прокурор на София Емилия Русинова изясни:Те са се явили, предявени са им материалите по делото. Ако бъдат приети за отговорни ( ще реши Съдът, който преглежда делото)  - тежки престъпления  са и двете действия, за които са повдигнати обвинявания, т.е. над пет години е лишаването от независимост.
Предстои насрочване на делото.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР