Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу

...
Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата внесе в съда делото срещу Радостин Василев

Софийската градска прокуратура е внесла в съда обвинителен акт против самостоятелния депутат Радостин Василев за опит за насила, а делото към този момент е формирано и разпределено на арбитър. Предстои насрочване на разпоредително съвещание, оповестиха от пресцентъра на съда.

През април (тогава народен представител от " Продължаваме промяната " - " Демократична България " - бел. ред.) като разгласи, че са събрани задоволително доказателства, че на 13 юни 2022 година е направил опит да принуди народния представител от 47-ото Народно заседание Христинка Иванова да напусне парламентарната група на " ИТН ".

Разследването бе формирано на 26 юли 2022 година Радостин Василев беше част от " ИТН " и като подобен беше министър на спорта в държавното управление на Кирил Петков. След като от, Василев дружно с още други депутати се отделиха от партията.

 Депутатът Радостин Василев получи обвиняване за опит за насила Депутатът Радостин Василев получи обвиняване за опит за насила

" Не е нещо ужасно това следствие. Вместо да изиска за кюлчетата, за асфалта, за доста други проблеми. Аз съм казвал неведнъж, че има депутати, които не им е мястото в Народното събрание, само че той да ми желае за нещо, което е медийно компилирано. Аз съм най-удобен сега ", разяснява Василев в коридорите на Народното събрание малко откакто бе пожелан имунитетът му.

На 5 юни Василев бе свикан за разпит в Националната следствена работа, а на влизане в постройката съобщи, че няма терзания. В началото на май той от депутатския си имунитет, което разреши делото да бъде импортирано в съда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР