Софийската градска прокуратура е разпоредила извършване на проверка след постъпил

...
Софийската градска прокуратура е разпоредила извършване на проверка след постъпил
Коментари Харесай

Заради хакерската атака прокуратурата проверява „Български пощи“

Софийската градска прокуратура е разпоредила осъществяване на инспекция след постъпил сигнал от електронна медия, в който се излагат изказвания за вероятно осъществени длъжностни закононарушения и компютърни закононарушения във връзка сбъднат непозволен достъп до осведомителната система на комерсиално сдружение „ Български пощи “ ЕАД, оповестиха от прокуратурата.

“На съображение член 145 от Закона за правосъдната власт прокурор от Софийска градска прокуратура е разпоредил осъществяване на инспекция по случая. Изискана е информация от ДА „ Народно събрание “, Групово дело „ БОП “, Групово дело „ Национален парк “, Столична дирекция на вътрешните работи дали правят инспекция за хакерската офанзива на “Български пощи”.

Като е указано след привършване на инспекциите материалите да се изпратят в Софийска градска прокуратура по подготвеност.

Също по този начин от “Български пощи” е изискана информация какъв е редът за погашение на пенсии след настъпилия срив в осведомителната система, се споделя в изказването на прокуратурата.

След привършване на инспекцията Софийска градска прокуратура ще даде спомагателна информация.

През април сдружението стана обект на хакерска офанзива, затруднила работата му по редица посоки.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР