Софийската градска прокуратура е поискала сваляне на имунитета на Бойко

...
Софийската градска прокуратура е поискала сваляне на имунитета на Бойко
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов за Барселонагейт

Софийската градска прокуратура е поискала събаряне на имунитета на Бойко Борисов като депутат.

Намерението на СГП е да му повдигне обвиняване, а делото, по което е разработван, е така наречен " Барселонагейт ", обвързвано с имението в каталунския град, в което живееше някогашната манекенка Борислава Йовчева.

" От доказателствата, събрани в хода на досъдебното произвеждане, може да се стигне до извода, че някогашният министър-председател е дал на трети лица, добити вследствие на осъществено закононарушение, средства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина ", се споделя в информацията на СГП.

Само преди пет дни Борисов беше привикан на разпит в Софийската градска и Върховната касационна прокуратури, като първото произвеждане беше обвързвано точно с " Барселонагейт ".

Тогава той беше разпитан в качеството на очевидец по следствието за праен на пари.

От 2019 година насам испанската прокуратура води свое следствие, като то стана мотив за сезиране на българското обвиняване от " БОЕЦ ".

Прокуратурата в София обаче бездействаше до през днешния ден с най-различни оправдания - последното пояснение за неналичието на решение по инспекцията беше, че още се превеждали документи от други страни, а занапред ще се прави съдебно-счетоводна експертиза и спомагателни разпити на очевидци.

Вдигането на " Барселонагейт " след дълга пауза стана след абсурда към настояването за оставка на Иван Гешев като основен прокурор. Гешев упрекна заместника си Борислав Сарафов, че е опитал да задейства преустановяване на инспекцията в СГП, само че наблюдаващият прокурор - съученик на Гешев - му се обадил да го предизвести.

На конференцията си на 15 май Иван Гешев съобщи, че следствието ще година

Внасянето на искане за снемане на имунитета на депутат се прави от основния прокурор. Формално, Гешев би трябвало да е в отпуск, а пълномощията му да се извършват от негова заместничка.

Очаквайте детайлности

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР