Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу депутата

...
Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу депутата
Коментари Харесай

Прокуратурата отряза Симеонов, няма да разследва Елена Йончева

Софийската градска прокуратура е отказала да образува следствие против депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева за изнасяне на секретна информация, оповестиха оттова.
Сигналът против Йончева бе подаден от вицепремиера Валери Симеонов, който твърдеше, че тя издала държавна загадка като в телевизионни участия е изнесла информация за оградата по границата с Турция и е показвала фотоси на оборудването.
Според него Йончева е изнесла обстоятелства, които заплашват националната сигурност и е дала тенденция на мигрантския поток. По случая е осъществена инспекция от ДАНС, която не е открила нарушавания.
" Информацията, публикувана от Елена Йончева е обществено налична и почива на отговора на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов при извършеното на 03.05.2017г- съвещание на Народно събрание.
Информацията за инженерното-възпрепятстващо оборудване (ИВС) и прилежаща инфраструктура по българо-турската граница не съставлява класифицирана информация. Не е класифицирана и информацията по отношение на проектирането (извършено от обществена фирма), заготовката на материалите (също от обществени фирми) и последващото създаване на аналогично ИВС от Българската войска през 2014 година в региона от Гранична пирамида (ГП) 206 до ГП 268 по същата граница.
Информацията, изнесена от Елена Йончева, по наличието си не би могло да се дефинира като информация, представляваща държавна загадка , заради което не е направила закононарушение ", написа в известието на прокуратурата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР