Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу бившия

...
Софийската градска прокуратура е отказала да образува разследване срещу бившия
Коментари Харесай

Борисов няма да бъде разследван за всяване на паника за ваксините

Софийската градска прокуратура е отказала да образува следствие против някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов по сигнала, подаден против него от Стойчо Кацаров, до момента в който беше длъжностен здравен министър, написа " Сега ".

Кацаров сезира прокуратурата против Борисов в завършек на октомври поради обществените му изказвания, че в България се слагат ваксини с изминал период на валидност. Всяването на суматоха е закононарушение съгласно Наказателен кодекс.

След седмица безмълвие прокуратурата разгласи, че ще желае документи от здравното министерство " какви са тези ваксини, по кое време са купени, какъв е техният период ". В сигнала до градския прокурор Илияна Кирилова Кацаров изяснява, че думите на Борисов са подправени вести. И са действие с висока социална заплаха, защото са направени в разгара на епидемиологична вълна, а създател им е някогашен министър председател и сегашен партиен водач - всичко това може да повлияе на много хора, отказвайки ги да се имунизират, или да разсъни паника в тях. Кацаров счита също, че изреченото от Борисов е опасност за националната сигурност.

Постановлението за отвод да бъде формирано дело е от 23 декември. Ден по-късно в изявлението си за " 24 часа " Борисов още веднъж сложи под подозрение имунизациите против коронавирус. Този път тези за деца. " Сега са се засилили да имунизират и деца, само че аз съм изрично срещу. Поне още няколко месеца трябваше да минат, до момента в който всички клинични проби не покажат, че това е 100% безвредно за децата. Хайде, за нас, от 60 години нагоре, не наложителна, насилствена да я създадат! Дето се вика остава ни малко живот. Но на децата РНК ваксини? Кръстя се да е безвредно. Поне още 2-3 месеца да минат и да сме сигурни ", разгласи Борисов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР