Софийската фирма БКС озеленяване ЕООД е подала жалба в Комисията

...
Софийската фирма БКС озеленяване ЕООД е подала жалба в Комисията
Коментари Харесай

Софиянци жалят избора на изпълнител за почистването на река Марица

Софийската компания " БКС озеленяване " ЕООД е подала тъжба в Комисията за защита на конкуренцията против избора на изпълнител на публичната поръчка за незабавно разчистване на растителността от коритото на река Марица в рамките на Пловдив. Дружеството предложи цена от 977 480,50 лева без Данък добавена стойност, само че беше отстранено от конкуренцията, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Мотивът на комисията за премахване на " БКС озеленяване " е, че участникът не е представил разяснение за метода на формиране на препоръчаните от него в ценовото предложение единични цени, което не обосновава препоръчаните цени, последното е ненапълно и необективно, базира се на кардинални изказвания, не са представени надлежни доказателства, начина на ценообразуване не отразява по какъв начин са избрани обособените разноски, планувани от участника, не са включени всички нужни разноски.

С решение от 20 февруари конкурсната комисия избра за реализатор смолянската компания " Ростер " ООД. Дружеството предложи цена 1 172 290,81 лева без Данък добавена стойност при планирана стойност посочена от възложителя 1 249 000 лева без включен налог.

Припомняме, че в процедурата участваха общо пет компании. Две от тях - " Алфа Пи Форест " ООД и " Венигаз " ЕООД, отпаднаха от надпревараха, защото не предоставиха ключ за декриптиране на своята оферта в посочения период.

" Ековат -  България " ЕООД, която даде оферта от  538 900,48 лева без Данък добавена стойност, е отстранена, защото е показала аргументация, която не обосновава препоръчаните цени, последната е непълна и необективна, базира се на кардинални изказвания, не са представени надлежни доказателства, метода на ценообразуване не отразява по какъв начин са избрани обособените разноски, планувани от участника.

Обявяването на открита процедура за незабавното разчистване на река Марица беше предшествано от два несполучливи опита за непосредствено възлагане на дейностите на съответна компания.

Припомняме, че другата социална поръчка за изцяло разчистване на река Марица се апелира от  " Геоконструкт " ООД в Комисията за защита на конкуренцията, само че Комисия за защита на конкуренцията отхвърли да образува произвеждане. 

За реализатор на поръчката " Проектиране и практикуване на авторски контрол за обект: Осигуряване на хидравличната проводимост на р. Марица, в регулационните граници на гр. Пловдив, при високи води " бе избран консорциумът " Обединение " Река Марица 2022 ", в който влизат софийските компании " Виа-план " ЕООД и " Хидропауър про " ЕООД. Прогнозната стойност е в размер на 220 000 лв. без Данък добавена стойност. 

Пет компании са били отстранени поради разнообразни пропуски в документите си. Това са " Свеко енергопроект " АД, УАСГ - ЦНИП ЕООД, " Геоконструкт " ООД, " Фрибул " ООД, " Хидросис инженеринг " ЕООД.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР