Софийската филхармония е нажежила страстите до червено и е накарала

...
Софийската филхармония е нажежила страстите до червено и е накарала
Коментари Харесай

Австрийската публика аплодира на крака Софийската филхармония във Виена

Софийската филхармония е нажежила пристрастеностите до алено и е предиздвикала австрийците да тактуват в неравноделни български размери, описват от филхармонията. По думите им в изцяло разпродадената " Златна зала " на " Муизкферайн " българските филхармоници и маестро Найден Тодоров са спечелили близо 1600 нови фенове.

Мощни аплаузи и крясъци отлично са ознаменували третото посещение на националния оркестър в най-престижната зала за класическа музика - второ под управлението на Найден Тодоров) Сред публиката са били шефове на няколко от елитните международни музикални организации, Йоан Холендер - артистичен консултант на Софийската филхармония, някогашните посланици на Италия и Австрия в София, австрийски и български музикални критици.

" Бай Ганьо " на Веселин Стоянов беше изненадата на вечерта за капризната локална аудитория. Българското произведение провокира голям интерес и още след финала на концерта представители на една от водещите звукозаписни компании изявиха предпочитание да го запишат с националния оркестър ", се споделя в известието на Софийската филхармония.

Български е бил и бисът, който филхармониците са изпълнили в отговор на дългите овации от изправената на крайници зала. Петкостайновата " Ръченица " постави край на прочувствената вечер и начало на договарянията за идващ гастрол, допълват от филхармонията.

" Разсъждавам си… Снощи Софийската филхармония влезе в " Златната зала " и изправи на крайници виенската аудитория. Какво би станало с България, в случай че всеки се раздава даже единствено един път годишно по този начин, както го направиха националните филхармоници. Къде ли щяхме да сме сега... Мисля си и върху думите на един от най-големите сътрудници след концерта - “вие сте имидж-мейкърите на вашата страна и след този концерт мнозина, които са били в залата, ще желаят да я посетят”. Това Найден Тодоров написа във Facebook след събитието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР