„Софийска вода“ стана първият ВиК оператор, който бе регистриран от

...
„Софийска вода“ стана първият ВиК оператор, който бе регистриран от
Коментари Харесай

„Софийска вода“ стана първият ВиК оператор с екологичен сертификат у нас

„ Софийска вода “ стана първият ВиК оператор, който бе регистриран от Министерството на околната среда и водите по схемата на Европейската общественост за ръководство по околна среда и одит (ЕМАS), оповестиха от пресцентъра на сдружението.

Регистрираното оборудване е Пречиствателната станция за питейна вода „ Бистрица “ (ПСПВ Бистрица). Тя дава отговор на високите условия на Регламент (ЕО) № 1221/2009 и е самопризнание за образцовата организация и качество на работа в станцията.

Непрекъснатият развой и контролът върху реда, по който се покриват условията на регламента, са потвърдени посредством инспекция от самостоятелен упълномощен орган и Изпълнителната организация „ Българска работа за акредитация “. Не са установени нарушавания по нормативната уредба по околна среда и тъжби от заинтригувани страни по индустриалния цикъл на пречистването на питейната вода. Решението за регистрация е издадено от Министерство на околната среда и водите, въз основа на мнение на Районната ревизия по запазване на околната среда – София, което удостоверява, че няма наложени имуществени наказания, издадени наказателни постановления или актове за административни нарушавания по отношение на опазването на околната среда.

Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ също установи цялостно осъществяване на параметрите, изискванията и отговорностите, заложени в изискванията на разрешителното за водовземане и за заустване на отпадъчни води при софтуерния цикъл на ПСПВ „ Бистрица “.

„ Регистрацията по ЕМАS е ново доказателство за напъните на целия екип на „ Софийска вода “ да държи, съблюдава и развива висок екологичен стандарт в работата си. ПСПВ „ Бистрица “ е главно оборудване, което способства за положителното екологично име на компанията. През последните години получаваме непрестанно самопризнание за нововъведения, които ни вършат водещи в намирането на софтуерни екологични решения, и сертификацията по ЕМАS е още една крачка в вярната посока “, декларира във връзка приключилия развой по регистрация Васил Тренев - Изпълнителен шеф на „ Софийска вода “.

От стартирането си до момента ПСПВ „ Бистрица “ е произвела съвсем 2 милиарда куб. м питейна вода с чудесно качество при непрестанен надзор и обезпечен непрекъсваем развой. Това количество се равнява на 4 цялостни размера на бент. Искър. Направените вложения при обновяването на ръководството и работата на това и всички уреди, експлоатирани от „ Софийска вода “, имат и друго екологично измерение. Произвежданата „ зелена сила “ в друго основно оборудване - Пречиствателна станция за отпадъчни води край Кубратово - задоволява в огромна степен енергийните потребности на „ Софийска вода “ и прави оператора енергийно самостоятелен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР