Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт

...
Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт
Коментари Харесай

Изправят пред съда младеж, пребил шофьор в София

Софийска районна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по отношение на обвинен на 21 година, за това, че предизвикал на потърпевшия М. Р. лека телесна щета, като действието е осъществено по хулигански подбуди, оповестиха от обвиняването.
На 13 ноември 2019 година в 20.20 часа М. Р. управлявал лек автомобил по ул. „ Битоля “ в София. В автомобила с него пътувала и брачната половинка му А. Р. Движението на пътни транспортни средства по ул. „ Битоля “ в този сектор било позволено единствено в определената от М. Р. посока на придвижване.
Срещу автомобила на М. Р. се доближил и спрял лек автомобил, ръководен от обвинения Х. Б. Макар и да се движел с автомобила си в неразрешена от Закона за придвижването по пътищата посока, Х. Б. не желал да се върне обратно.
Той не можел да продължи придвижването си и напред, заради отхвърли на М. Р. да се върне на заден ход уверен, че се движи в единствената позволена за придвижване посока по улицата.
Недоволен от отхвърли на М. Р., обвиненият Х. Б. слязъл от автомобила си и се доближил до автомобила на потърпевшия. Докато М. Р. слизал от колата си, обвиненият бързо му нанесъл удари с юмруци в лицето и ритник в дясната ключица.
По този метод Х. Б. предизвикал на М. Р. строшаване на носните кости, разкъсно-контузна рана, мекотъканни контузии, които в цялост му предизвикали лека телесна щета, изразяваща се във краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота.
Обвиняемият направил действието по хулигански подбуди, като изразил явното си пренебрежение към обществото и неуважение на признатите правила на държание.
В хода на следствието било открито, че обвиненият Х. Б. е осъждан. Предстои наказателното произвеждане против него да продължи в съда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР