Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу двама

...
Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу двама
Коментари Харесай

Съдят двама, пребили шофьор и свидетел след катастрофа

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против двама души за следващ случай на проявена експанзия на пътя, довела до телесни повреди.

На 22.05.2017 година столичанин управлявал лек автомобил "Тойота Айго “, движейки се по бул. „ Свети Наум “. Зад него се придвижвал "Фолксваген Голф “, ръководен от единия от обвинените - Николай Георгиев. Заедно с него пътувал другият упрекнат - Димитър Вуновски, заяви пресцентърът на прокуратурата.

Георгиев се движел компактно зад японската кола, форсирайки мотора, което тормозило лидера и той внезапно натиснал спирачките. В резултат на това, заради неспазена отдалеченост, фолксвагенът се блъснал в тойотата. Шофьорът предложил на Георгиев и Вуновски да сформират протокол за настъпилата злополука, вместо да алармират органите на реда.

Вуновски обаче го атакувал с обидни и нецензурни реплики на всеослушание, след което двамата с Георгиев го повалили го земята и почнали да му нанасят удари с крайници в региона на тялото и главата. В резултат мъжът получил травматични увреждания, изразяващи се всътресение на основния мозък и навяхване на шията, както и голям брой охлузвания по главата и тялото.

Свидетел на случилото се станал намиращ се наоколо различен мъж, който незабавно се доближил и опитал да спре двамата биячи. Вуновски обаче нанесъл удар с пестник в лявата част на лицето му, причинявайки му пострадвания по скулата и окото.

Непосредствено по-късно двамата изчезнали.

По време на почналото следствие обаче Вуновски и Георгиев са били открити и са им повдигнати обвинявания. Предстои делото против тях да бъде планувано за разглеждане в Софийски областен съд.

Само преди дни столичната полиция задържа няколко души, измежду които известният рецидивист Атанас Мечев - Гаргата, поради нахлуване и побой над водач след злополука. Оказа се, че те са го принудили да поеме виновността и да промени показанията си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР