Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу двама

...
Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу двама
Коментари Харесай

Двама са задържани за побой, грабеж и закана с убийство в София

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против двама обвинени за породени телесни повреди, обир и закана с ликвидиране на 10.06.2020 година, оповестяват от обвиняването.

Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против обвинените Мирослав Ч. и Мартин И. за закононарушения член 131, алинея 1, т. 12 във вр. член 130, алинея 1 във вр. чл.20, алинея 2 във вр. алинея 1 от НК; член 198, алинея 1 във вр. член 20, алинея 2 във вр. алинея 1 от НК; и член 144, алинея 3 във вр. алинея 1 във вр. член 20, алинея 2 във вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

Пребиха 34-годишен мъж в Перник

Пострадалият Х.Ц. се издържал, събирайки разнообразни предмети, които са изхвърлени в контейнери за боклуци. На 02.02.2020г., към 02.00 ч., в гр. София, ж.к. „ Дружба “, обвинените Мирослав Ч. и Мартин И. забелязали Х.Ц. да събира движимости и се насочили към него. Мирослав Ч. попитал Х.Ц. какво прави и без никакво предизвестие блъснал два пъти с ръка свита в пестник Х.Ц. в региона на лицето, по-късно го ритнал с крайник в лицето. Пострадалият се привел, а Мирослав Ч. траял да му нанася удари с ръце и крайници по главата, тялото и крайниците. В този миг Мартин И. също почнал да нанася удари с ръце и крайници по главата, тялото и крайниците на Х.Ц. Пострадалият паднал на земята, двамата обвинени траяли да му нанасят удари.

Х.Ц. почнал да вика за помощ, в резултат на което обвинените спрели да му нанасят удари и се отдалечили. Малко по-късно Мирослав Ч. и Мартин И. решили да се върнат назад при Х.Ц. и почнали да му крещят: „ Ти имаш пари, давай парите “. Х.Ц. им дал отговор, че няма пари, а те почнали да му пребъркват джобовете. В един от джобовете на потърпевшия намерили мобилния му телефон и го взели. Въпреки своята нерешителност, Х.Ц. съумял да издърпа мобилния си телефон и се опитал да се отдалечи от тях. Тогава обвинените го настигнали и почнали още веднъж да му нанасят удари. Пострадалият се развикал за помощ. Тогава Мирослав Ч. и Мартин И. го заплашили с думите: „ Стига си крещял, тъй като ще извадим ножовете и ще те намушкаме “.

Х.Ц. се опитал да се отдалечи от тях и видял идващ се автомобил, почнал да маха с ръце и автомобила спрял. Свидетелите от автомобила подали сигнал на телефон 112. По случая било формирано досъдебно произвеждане, по отношение на обвинените била взетата мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Предстои наказателното произвеждане против Мирослав Ч. и Мартин И. да продължи в съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР