Софийска районна прокуратура внесе протест в Софийски градски съд по

...
Софийска районна прокуратура внесе протест в Софийски градски съд по
Коментари Харесай

СРП протестира, че шеф Токев е пуснат под гаранция от 3 бона след джигитската изцепка

Софийска районна прокуратура внесе митинг в Софийски градски съд във връзка с избраната от Софийски областен съд мярка за неотклонение на началник Андре Токев, който беше притеглен към наказателна отговорност за шофиране след приложимост на алкохол.

Токев е упрекнат за това, че на 31.10.2021 година към 18,00 часа в гр. София, по ул. „ Околовръстен път “, е управлявал лек автомобил, марка „ Мерцедес ”, с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а точно 1,79 на хиляда, открито по надлежния ред – с протокол за правосъдна химико-токсикологична експертиза на Военно-медицинска академия. Деянието е квалифицирано по член 343Б, алинея 1 Наказателен кодекс. А.Т. е осъждан за идентично закононарушение през 2019 година

Предвид правосъдното му минало, заплахата на действието и опцията обвиненият да извърши ново закононарушение, на 03.11.2021 година наблюдаващ прокурор изиска на А.Т. да бъде наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “, само че настояването му не бе почетено и на обвинения бе постановена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 3000 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР