Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 34-годишен

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 34-годишен
Коментари Харесай

Дават на съд мъж, продал чужд автомобил за скрап

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 34-годишен мъж. Той е упрекнат за това, че продал непознат автомобил за скрап , оповестяват от прокуратурата.

През месец февруари 2021 година пострадалият С.Ш. паркирал личния си лек автомобил марка " Пежо " на неохраняем паркинг под моста на софийското метро наоколо до кръстовището на бул. " Г. М. Димитров " с бул. " Драган Цанков " в гр. София. В колата, която имала механически проблем, той оставил оригинала на удостоверение за регистрация на МПС - част II, копие на удостоверение за регистрация на МПС - част I, както и документите за гражданска отговорност и годишен механически обзор.

Обвиняемият Д.Й. забелязал, че над колата не се реализира контрол. Той се опитал да я подкара, само че не съумял да я възпламени. На 04.09.2021 година към 16,00 часа, обвиненият повикал репатрак от компания за изкупване на излезли от приложимост моторни транспортни средства. Заявил, че транспортното средство е на чичо му и има механически проблем, по тази причина желае да я продаде за скрап.

Д.Й. посочил и документите, които били оставени в автомобила. Служителят на компанията му повярвал, натоварил колата и му дал 450 лв. за нея.

По случая е формирано досъдебно произвеждане . Предстои делото против обвиненият да продължи в Софийски областен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР