Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 33-годишен

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 33-годишен
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж за наркотици и шофиране след употребата им

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 33-годишен мъж за държане на опиати и шофиране след използването им.

На 05.04.2021 година, към 13,40 часа в гр. София, обвиненият Н.К. карал лек автомобил марка „ Сузуки “ по ул. „ Любен Каравелов “, когато бил спрян за полицейска инспекция. Той изглеждал мощно обезпокоен и служителите на реда му създали „ DRUG TEST 5000 STK 7”, който отчел позитивен резултат. След това Н.К. е дал кръв за проучване в болница, което отчело, че обвиненият е карал след приложимост на карбокси-∆9-тетрахидроканабинол – метаболит на упойващо вещество, съдържащо тетрахидроканабинол. По време на инспекцията обвиненият непринудено предал малко количество коноп на служителите на реда.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 343б, алинея 3 от Наказателен кодекс и по член 354а, алинея 5 вр. алинея 3, прочие 2, т. 1, прочие 1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени експертизи. Предстои делото против Н.К. да продължи в Софийски областен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР