Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 19-годишен

...
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 19-годишен
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура предаде на съд младеж за кражба на кола

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда против 19-годишен за кражба на кола, оповестиха от пресцентъра на Районната прокуратура.

На 24.06.2021 година към 03,30 часа от неохраняем паркинг е ж.к. „ Дружба “ в гр. София, обвиненият А.С. незаконно лишил непознат лек автомобил марка „ Лада “ от владението на А.А., без негово единодушие, с желание да го употребява. Обвиняемият отключил вратата на колата с джобен нож и чрез рязане на жици и свързването им една с друга съумял да приведе мотора на автомобила в работен режим. След това А.С. потеглил с крадения автомобил. Когато се движел по ул. „ Ханс Кристиян Андерсен “ му бил подаден звуков и светлинен сигнал от полицейски чиновници да спре колата. Обвиняемият траял да кара, до момента в който не го настигнали служителите на реда, тогава той скочил в придвижване и оставил управлявания от него автомобил да удари патрулния автомобил в региона на задната ризница, след което побягнал. Малко по-късно А.С. е арестуван от полицията.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.346, ал.2, т.3, вр. член 195, ал.1, т.4, пр.3 вр. член 346, ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са разпитани очевидци.

Предстои делото против А.С. да продължи в Софийски областен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР