Софийска районна прокуратура (СРП) се самосезира във връзка с информация,

...
Софийска районна прокуратура (СРП) се самосезира във връзка с информация,
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява принуден ли е бил Радостин Василев да пусне записа и заплашван ли е

Софийска районна прокуратура (СРП) се самосезира по отношение на информация, публикувана в медиите, в която се съдържат данни за осъществено закононарушение по член 143, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на народен представител от 49-ото Народно заседание. Това оповестиха от държавното обвиняване.

Прокурор при Софийска районна прокуратура е образувал досъдебно произвеждане за това, че на 25.05.2023 година в гр. София националният представител Радостин Василев е бил заставен да извърши нещо срещу волята си, като за задачата е използвано заплашване.

Депутатът е дал сведения пред прокурор в връзка с формираното досъдебно произвеждане на 26.05.2023 година

Разследването по случая продължава.

От прокуратурата показват, че в случай че бъдат събрани доказателства за осъществено закононарушение против републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното произвеждане ще бъде изпратено по подготвеност в Софийска градска прокуратура.

Тази заран в ефира на Българска национална телевизия Радостин Василев съобщи, че се опасява за живота си и е под защита от полицията. Той заяви това и в края на предходната седмица по време на пресконферецния, на която популяризира запис от Председателския съвет на Продължаваме промяната.

Радостин Василев се отхвърли от. Имунитетът му бе пожелан от Иван Гешев поради следствие за против депутата от ИТН Христинка Димитрова в 47-ото Народно събрание.
 Радостин Василев напусна Политическа партия, пусна запис и му сложиха защита
Радостин Василев напусна Политическа партия, пусна запис и му сложиха защита

Политическа партия били виновни да бъдат единствената бариера пред ГЕРБ, а предали гласоподавателите си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР