Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 26-годишен мъж.

...
Софийска районна прокуратура (СРП) привлече към наказателна отговорност 26-годишен мъж.
Коментари Харесай

Дадоха на съд мъж, откраднал близо 4000 лв. от храма Св. Александър Невски

Софийска районна прокуратура (СРП) притегли към наказателна отговорност 26-годишен мъж. Той е упрекнат за това, че е откраднал пари от църковния магазин в катедралата " Свети Александър Невски ", оповестяват от прокуратурата.

Около 15:00 часа на 06.03.2023 година М.М. лишил сумата от 3880 лв. от църковния магазин в патриаршеската катедрала . Той изчакал дамата, която работи в магазина да излезе от него, след което взел парите и избягал.

Държавното обвиняване акцентира, че закононарушението е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото мъжът към този момент е лежал в пандиза за идентични действия.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 196, ал.1, т.1, вр. чл.194, алинея 1, вр. чл.29, ал.1, б. " А " от Наказателен кодекс, за което се планува наказване " отнемане от независимост ".

26-годишния мъж е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор предвид на опцията да извърши ново закононарушение.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на обвинения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР