Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски градски съд

...
Софийска районна прокуратура ще внесе протест в Софийски градски съд
Коментари Харесай

Прокуратурата ще протестира пускането под домашен арест на Венци Боксьора

Софийска районна прокуратура ще внесе митинг в Софийски градски съд във връзка с мярката за неотклонение на 36-годишния Венцислав Дамянов от Световрачене, по прякор Венци Боксьора. Той е притеглен към наказателна отговорност за безчинство – закононарушение по член 325, алинея 5, вр ал.1 от Наказателен кодекс.

Мъжът беше арестуван с разпореждане на прокурор за период до 72 часа. В събота, 09.10.2021 година, прокурор от Софийска районна прокуратура изиска на обвинения да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Съдия от Софийски областен съд се съгласи, че има обосновано съмнение за авторство на действието, че обвиненият е осъждан и закононарушението е осъществено в изискванията на рисков рецидив, само че защото Венцислав Дамянов има наложена мярка „ домакински арест “ по друго досъдебно произвеждане, съдът не му наложи нова мярка за неотклонение.

Венцислав Дамянов е упрекнат в това, че на 28.07.2021 година в село Световрачане е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – до момента в който разговарял с непостоянен досега мъж, без забележима причина, обвиненият го блъснал с ръка в главата. Мъжът паднал, а обвиненият траял да го удря с ръце по главата и тялото.

В края на септември т.г. против обвинения беше формирано и друго досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране и хулигански дейности. Тогава Софийски областен съд го задържа под стража, само че след няколко дни Софийският градски съд му дефинира мярка за неотклонение „ домакински арест “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР