Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена

...
Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с информация, разпространена
Коментари Харесай

Прокуратурата образува досъдебно производство за принуда от Кирил Петков спрямо Радостин Василев

Софийска районна прокуратура се самосезира по отношение на информация, публикувана в медиите, в която се съдържат данни за осъществено закононарушение по член 143, алинея 1 от Наказателен кодекс по отношение на народен представител от 49-ото Народно заседание, оповестяват от обвиняването.
 
Прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за това, че на 25.05.2023 година в София, Р.В. (Радостин Василев, народен представител от ПП-ДБ, бел. ред.) е бил заставен да извърши нещо срещу волята си, като за задачата е използвано заплашване.  
 
 Радостин Василев Радостин Василев Източник: Фейсбук
На 26.05.2023 година Р.В. е дал сведения пред прокурор по отношение на формираното досъдебно произвеждане. По наша информация заканите са пристигнали от съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков. Разследването по случая продължава.
 
В случай, че бъдат събрани доказателства за осъществено закононарушение против републиката или друго от лица с имунитет, досъдебното произвеждане ще бъде изпратено по подготвеност в Софийска градска прокуратура.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР