Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две жени -

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност две жени -
Коментари Харесай

Две жени нападнаха и ограбиха пенсионерка на улицата

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност две дами - на 36 и на 39 година, за обир над 77-годишна жена.

На 16.02.2024 година в ж.к. „ Дружба “ в гр. София, обвинените и две неустановени лица от мъжки пол лишили чанта със 1300 лв. в нея от владението на пенсионерка, като употребявали мощ за това. Двете обвинени придумали старата жена да отидат дружно за „ безвъзмездна храна “, тя им се доверила и тръгнала с тях. В един миг се появили двама неустановени досега мъже, които се доближили до дамите. Единият от тях дружно с двете обвинени хванали и държали 77-годишната жена, а другият мъж дръпнал със мощ чантата на пенсионерката.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години.

Една от дамите е осъждана и е направила закононарушението в изпитателен период на предишно наказание. С разпореждане на наблюдаващ прокурор двете обвинени са арестувани за период до 72 часа.

Днес, 22.02.2024 година, наблюдаващият прокурор е внесъл искане в Софийски областен съд за налагане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на дамите.

Разследването по случая продължава. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР