Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже на

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двама мъже на
Коментари Харесай

Досъдебно производство за автоджамбазите Геле Главата и Войника, които МВР залови при акция

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност двама мъже на 43 и на 45 години, създали опит да укрият краден автомобил. Припомняме, че късно нощес хванаха в тунела към столичния квартал " Люлин " хванаха едни от най-известните автоджамбази - Геле Главата и Войника. Полицията ги е дебнела повече от 3 месеца, с цел да ги хване с краден автомобил.

На 02.10.2024 година към 21,30 часа на бул. „ Царица Йоанна “ в гр. София, двамата обвинени за да набират за себе си имотна полза. Те са създали опит да укрият непознат лек автомобил, марка „ Фиат “, за която са знаели, че е добита от другиго посредством закононарушение. Опитът е останал незавършен, тъй като били арестувани от полицейски чиновници от Столична дирекция на вътрешните работи. Единият арестуван е направил действието в изискванията на рисков рецидив, защото е осъждан на „ отнемане от независимост “ за идентично закононарушение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Двамата обвинени са осъждани. Предвид опцията да се укрият и да извършат друго закононарушение, те са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка „ задържане под стража “ по отношение на двамата автоджамбази.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР