Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 51-годишен мъж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 51-годишен мъж за
Коментари Харесай

Пуснаха Ивайло Цветков – Нойзи срещу 15 хил.лв. гаранция, взеха му шофьорската книжка

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 51-годишен мъж за шофиране след приложимост на алкохол.

На 17.11.2023 година обвиненият Ивайло Цветков карал по ул. „ Околовръстен път “ в гр. София лек автомобил с централизация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а точно 2,12 промила, открито с тест „ Дрегер 7510 “.

Обвиняемият е дал кръвна проба, чиито резултати се чакат. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 3 години и санкция от 200 до 1000 лв..

Спрямо обвинения е наложена мярка „ гаранция в пари “ в размер на 15 000 лв. и му е отнета шофьорската брошура. Обвиняемият не е осъждан и е съдействал на следствието.

Автомобилът, който е ръководен, е привързан като материално доказателство по делото и по отношение на него е наложена мярка „ запор “ за застраховане на плануваното в член 343б, алинея 1 от Наказателен кодекс наказване „ санкция ”, както и с оглед обезпечаването на бъдещо лишаване в интерес на страната.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР