Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 39-годишна жена от

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 39-годишна жена от
Коментари Харесай

Заловиха столична крадла

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 39-годишна жена от гр. Перник за осъществена кражба, до момента в който е била оповестена за общодържавно търсене по друго досъдебно произвеждане, по което същата е била привлечена в качеството на обвинена за сходно действие. Това оповестиха от Софийската районна прокуратура.

На 22.08.2023 година към 15,30 часа от апартамент в кв. „ Борово “ в гр. София обвинената е лишила сумата от 1000 лв. от владението 89-годишна жена, без нейно единодушие с желание незаконно да ги присвои.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 194, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемата е направила кражбата, до момента в който е била търсена, защото е нарушила мярка „ домакински арест “, постановена от Софийски градски съд по досъдебно произвеждане на Софийска районна прокуратура, по което същата е била привлечена в качеството на обвинена.

To e за това, че за интервала от към 10,56 часа на 25.08.2022 година до към 18,00 часа на 15.11.2022 година, при изискванията на продължавано закононарушение – с три действия, обвинената С.Б. е направила три обири на разнообразни адреси в гр. София, като е лишила непознати движими движимости на обща стойност 1442,99 лв. от владението на разнообразни лица. В началото на декември 2022 година С.Б. е привлечена към наказателна отговорност и е арестувана за период до 72 часа. Наблюдаващ прокурор е изискал по отношение на нея да бъде избрана най-тежката мярка за неотклонение. Състав на Софийски областен съд е определил по отношение на С.Б. мярка за неотклонение „ задържане под стража “, след това Софийски градски съд е наложил по отношение на обвинената мярка „ домакински арест “.

На 21.06.2023 година в Софийска районна прокуратура е постъпила информация, че обвинената е нарушила постановената й от съда мярка „ домакински арест “. Kато с разпореждане на наблюдаващия прокурор неотложно във връзка с същата е постановено задържане за период до 72 часа, считано от нейното определяне, и дамата е оповестена за общодържавно търсене.

Впоследствие С.Б. е открита от чиновници на Министерство на вътрешните работи, като на 02.10.2023 година й е предявено постановлението за задържане за период от 72 часа. Във основа на постановлението обвинената е арестувана и приведена в арестa.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинената.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР