Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 38-годишна жена за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 38-годишна жена за
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на жената, крала кутии за дарения от магазини в София

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 38-годишна жена за обири на четири кутии за дарения, осъществени в изискванията на продължавано закононарушение. Тя е направила и пети опит за кражба, който заради независeщи от нея условия е останал незавършен, оповестиха от държавното обвиняване.

На 05.05.2024 година от магазин на пл. „ Велчова завера " в гр. София, обвинената А.М. е лишила кутия за дарения, съдържаща 80 лв.. На 06.05.2024 година от същия магазин обвинената е откраднала още една кутия с 80 лв..

На 14.05.2024 година към 03:00 часа в търговски обект на бул. „ Христо Смирненски " в гр. София, обвинената се е пробвала да отнеме кутия за дарения с 42,41 лв., като опитът е останал незавършен, заради независещи от нея условия. След 40 минути от магазин на ул. „ Крум Попов " в гр. София, А.М. е откраднала кутия за дарения, в която имало 600 лева Около 20,00 часа на същия ден обвинената е лишила от магазин на ул. „ Персенк " в гр. София още една кутия за дарения, съдържаща пари в брой.

Деянията са осъществени в изискванията на рисков рецидив, защото А.М. е осъждана за тежко съзнателно закононарушение на „ отнемане от независимост ".

По случая се води досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.196, ал.1, т.1 вр. чл.194, ал.1 вр. чл.29, ал.1, б. „ а) " вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост " от 2 до 10 години.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор А.М. е арестувана за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за установяване на мярка „ задържане под стража " по отношение на обвинената.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР