Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 27-годишен мъж, който

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 27-годишен мъж, който
Коментари Харесай

Заловиха крадец, намушкал жена посред бял ден в книжарница в центъра на София

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 27-годишен мъж, който за интервала от към 17,30 часа до 17,35 часа на 27.07.2023 година в гр. София в изискванията на продължавано закононарушение е направил обир, при който е употребена опасност с нож.

На 21.07.2023 година към 17,30 часа в заведение за бързо хранене на ул. „ Пиротска “ в гр. София, обвиненият К.Б. е лишил парична сума в размер на 170 лв. от владението на Х.Ч., като е използвал за това заплашване – насочил нож към гърлото на мъжа и отправил към него репликата: „ Дай парите ”. Пет минути по-късно от книжарница на ул. „ Цар Симеон “ в гр. София, обвиненият е лишил 149 лв. от Г.С., като е използвал за това мощ – нанесъл няколко прободни рани с нож в региона на тялото на дамата и споделил: „ Дай парите “ и „ Къде са парите? ”.

По случая се води досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.198, ал.1 вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години.

К.Б. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР