Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 22-годишен гражданин на

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 22-годишен гражданин на
Коментари Харесай

Обвиниха сръбски гражданин, подпомагал нелегални мигранти у нас

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 22-годишен жител на Република Сърбия, незаконно подпомагал чужденци да преминат през страната ни и попречил на орган на властта да извърши служебните си отговорности.

НА 02.03.2023 година към 23,20 часа на 4-ти км на Автомагистрала " Тракия “ в гр. София, обвиненият С.Г. за да набави за себе си имотна полза, подпомагал 12 жители на Афганистан да преминат през страната ни в нарушаване на закона, като ги превозвал в лек автомобил марка " Опел “. Обвиняемият е попречил на орган на властта да извърши служебните си отговорности, като не спрял управлявания от него автомобил при подадени светлинни и звукови сигнали от полицейски чиновници.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 281, ал.2, т.1 и т.5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс и по чл.270, алинея 1 от Наказателен кодекс, за които се планува наказване " отнемане от независимост “.

С.Г. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР