Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишен младеж за

...
Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишен младеж за
Коментари Харесай

Обвиниха 18-годишен, заплашил с убийство жена в София и задигнал дамската й чанта

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност 18-годишен юноша за осъществен обир над жена. Това оповестиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

На 13.05.2023 година към 22,00 часа на ул. „ Лавандула “ в гр. София, обвиненият Р.Т. лишил дамска чанта, съдържаща портмоне с пари, документи и мобилен телефон от владението на А.С. За да вземе движимостите на дамата, обвиненият е използвал за това заплашване, като й е споделил: „ Тихо, безшумно, че ще те убия в този момент ”, както и мощ, изразяваща се в притискане за гърлото, избутване на земята, влачене по земята на колене и издърпване със мощ на дамската чанта от ръката на дамата.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 10 години.

Р.Т. е осъждан, а действието е осъществено в изпитателен период на предишно наказание. Предвид опцията да извърши друго закононарушение, обвиненият е арестуван за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинената.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР