Софийска районна прокуратура поиска от съда да задържи за постоянно

...
Софийска районна прокуратура поиска от съда да задържи за постоянно
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска постоянен арест за пиян шофьор, блъснал мотоциклетист в София

Софийска районна прокуратура изиска от съда да задържи за непрекъснато в ареста водач, предизвикал пътен случай в пияно положение с мотоциклетист в столицата. Това оповестиха от обвиняването.
Обвиняемият е притеглен към наказателна отговорност за причиняване на междинна телесна щета, в резултат на пътнотранспортно произшествие в пияно положение.
Инцидентът е станал на 5 март тази година. Около 16,20 ч. обвиненият карал леката си кола. В региона на кръстовище при осъществяване на маневра "завой наляво " нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не пропуснал насрещнодвижещия се в права посока по път с преимущество мотоциклетист. Така той го блъснал и му предизвикал междинна телесна щета - счупена дланна кост на ръката.
Мъжът управлявал лекия автомобил с централизация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а точно 2,21 промила, открито посредством дрегер.
В хода на следствието са открити данни, че лидерът на лекия автомобил е бил освобождаван от наказателна отговорност с налагане на административно наказване санкция точно за ръководство на МПС след приложимост на алкохол.
Престъплението е наказуемо с „ отнемане от независимост “ от една до шест години.
Предвид високата социална заплаха на действието, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа. Предстои през днешния ден в Софийски областен съд да бъде прегледано импортираното от прокуратурата искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР