Софийска районна прокуратура осъществява ръководство и надзор върху разследването по

...
Софийска районна прокуратура осъществява ръководство и надзор върху разследването по
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура подхвана инцидента с полицаите на протеста пред МРРБ

Софийска районна прокуратура реализира управление и контрол върху следствието по досъдебно произвеждане, формирано във връзка ескалиралото напрежение по време на проведен митинг на жители пред Министерството на районното развиване и благоустройството, при което са потърпевши полицейски чиновници, охраняващи публичния ред.

Производството се води за закононарушение по чл.130, ал.2, т.3, вр. чл.130, ал.1 от Наказателен кодекс – съзнателно причиняване на лека телесна щета на полицейски орган, при осъществяване на службата му.

Протестиращи пробваха да щурмуват постройката на Министерство на регионалното развитие, има обгазени

При своевременната интервенция на полицията, две лица, които са показали експанзия по отношение на органите на реда са арестувани, в опит да избягат от местопроизшествието.

Проведени са процесуално-следствени дейности, измежду които разпити на полицейски чиновници и други очевидци очевидци, като сега продължава събирането на доказателства. Предстои материалите по делото да се рапортуват в СРП, с оглед покачване на обвинявания на причинителите и установяване на съответна мярка за неотклонение.

Двама чиновници на Министерство на вътрешните работи са ударени с железни тръби на митинга пред Министерство на регионалното развитие

В непосредственост до мястото на случая са открити и арестувани и други две лица, които са хвърляли камъни по чиновници на реда.

Прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи ще подхващат всички вероятни ограничения и дейности за отбрана на правата на жителите, недопускане на сходни прояви на експанзия и нарушение на публичния ред при провеждането на сходни всеобщи мероприятия и за ангажиране на наказателната отговорност на отговорните лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР