Софийска районна прокуратура обвини 26-годишния Любомир Яков, който в условията

...
Софийска районна прокуратура обвини 26-годишния Любомир Яков, който в условията
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на мъжа, заплашил с убийство Митева и Борисов

Софийска районна прокуратура упрекна 26-годишния Любомир Яков, който в изискванията на продължавано закононарушение и на рисков рецидив, се заканил с ликвидиране на ръководителя на 46-ото Народно заседание и на бившия-министър ръководител на Република България.

Това е второ обвиняване по отношение на него за закана с ликвидиране, оповестяват от Българска национална телевизия. Младият мъж е упрекнат и за безчинство. На 24.10.2021 година на имейла на Министерство на правораздаването обвиненият изпратил известие, в което написа, че ще убие ръководителя на 46-ото Народно заседание. Същият ден в различен имейл написал, че ще убие някогашния министър председател. Деянието по своето наличие се отличава с изключителна смелост и цинизъм, се споделя в известието на Софийската районна прокуратура.

В началото на септември 2021 година Яков заплаши ръководителя на 46-ото Народно заседание и бе наказан на „ пробация “ за период от 3 години и на 2 години по 200 часа „ безплатен труд в интерес на обществото “.

Предвид правосъдното минало на Яков и заплахата да извърши друго закононарушение, наблюдаващ прокурор е постановил задържането му за период до 72 часа.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР