Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за закани с убийство

...
Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за закани с убийство
Коментари Харесай

“Крадливи съдии, защитаващи крадливи политици“ и „Разстрел“ са част от заплахите, получени от Окръжен съд - Плевен

Софийска районна прокуратура образува досъдебно произвеждане за закани с ликвидиране против магистрати. Разследването е почнало след получени на електронната поща на СРП съобщения, съдържащи закани към магистрати и обидни квалификации, касаещи голям брой политици и други обществени персони. Председателят на Окръжен съд - Плевен Весела Любомирова-Сахатчиева съобщи в ефира на „ Добро утро, Европа “, че заплашителните известия са постъпвали на формалната е-поща на Окръжния съд в Плевен и са почнали още на 19 февруари 2024 година
За тази една седмица дойдоха повече от 44 такива известия. Първоначално те съдържаха името на арбитър Владислава Цариградска, която знаете, че се намира под защита. В тези известия се съдържаха нецензурни изрази, обидни и заплашителни – за това, че ще бъде разчленена и краката ѝ ще бъдат бетонирани край язовир Славяново.
Весела Любомирова-Сахатчиева описа още, че на 19 и 21 февруари са получени огромно количество електронни известия от трима разнообразни податели, които съдържали обидни и заплашителни изрази към съдиите като цяло. Сред заканите, получени на пощата са били изрази като: „ “Крадливи съдии, защитаващи крадливи политици “, „ “Ще ви разстрелям “, „ Разстрел “. Председателят на Окръжен съд - Плевен изясни, че тези известия не са били обозначени към кого са ориентирани, като в тях са били застрашени всички съдии.

Според специалиста по киберсигурност Мирослав Стефанов, първата крачка в определяне на причинителите на сходни действия е да се прегледа кой е адресант на известието. Той изясни, че обществото би трябвало да се образова и да знае, че в случай че изпраща такива имейли до институции, това води след себе си наказателна отговорност.

„ Това е опасност към личността и за това се плануват години отнемане от независимост “, изясни още Стефанов.

Повече вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР