Софийска районна прокуратура е сезирана във връзка с постъпил сигнал

...
Софийска районна прокуратура е сезирана във връзка с постъпил сигнал
Коментари Харесай

Прокуратурата погна жена, създавала фалшиви страници от името на фондация за деца

Софийска районна прокуратура е сезирана по отношение на постъпил сигнал за злоупотреби за измами посредством потребление на акции на фондация „ За Доброто “, оповестиха от прокуратурата.

От сигнала излиза наяве, че до фондацията е достигнала информация за лице, представящо се като Д. Д., което злоупотребява с името на фондация „ За Доброто “, като употребява акцията „ Фонд за деца на герои “ за персонално облагодетелстване.

Освен това и от информация в обществените мрежи се схваща, че Д. Д. е създавала страници, като употребила изображения и апели от акцията, посочвала личната си банкова сметка и събирала средства по тях, а по-късно премахвала основаните от нея страници.

В сигнала на фондацията се показва също, че лицето Д. Д. се възползва и от акции по набиране на средства за лекуване на деца по същата скица, като употребява техни фотоси и дава своя банкова сметка.

По случая е предоставена инспекция, в хода на която ще се откри налице ли са задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и по кой текст от Наказателния кодекс.

Проверката е предоставена на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР