Софийска опера и балет кани малките си зрители на вълнуващо

...
Софийска опера и балет кани малките си зрители на вълнуващо
Коментари Харесай

Софийска опера кани децата на вълнуващо пътешествие с принцеса Анастасия

Софийска опера и балет кани дребните си фенове на вълнуващо странствуване с историята на принцеса Анастасия с най-новата режисура " Изгубената принцеса ". Премиерата на новаторския театър се състоя в петък, 22 юли, в парка на Военна академия " Г.С. Раковски ".

В осъществяване на обичаната солистка на Софийска опера Весела Делчева децата се любуват на песни от мюзикълите „ Анастасия “ и „ Звукът на музиката “. Малките фенове на операта и театъра наблюдават историята на принцеса Анастасия, която е изгубила себе си и с помощта на любовта лека-полека схваща коя е.



В ролята на Принца влиза младият и талантлив солист Калин Душков, Елена Стоянова е в ролята на Кралицата, а Георги Джанов като Магьосникът.



Режисьор на инивативния концерт е Юлия Кръстева, художник е Нела Стоянова, хореографията е на Мария Йорданова. На рояла е пианистът и диригент маестро Светослав Лазаров.



Спектакълът " Изгубената принцеса " е въодушевен от историята на великата съветска княгиня Анастасия Николаевна Романова - най-малката щерка на император Николай II - последния монарх на Руската империя. Според легентата принцесата е оживяла след разстрела на своето семейство от болшевиките през юли 1918 година













Снимки: Светослав Николов-Чапи
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР