Софийска градска прокуратурата е уведомена за ареста на бившия премиер

...
Софийска градска прокуратурата е уведомена за ареста на бившия премиер
Коментари Харесай

СГП вече знае за ареста на Борисов, Европрокуратурата няма общо с това

Софийска градска прокуратурата е известена за ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов и за формираното досъдебно произвеждане.

Арестът е по реда на член 212, алинея 3 от Наказателно-процесуален кодекс - с първо деяние по следствието разпит на очевидец и последвали претърсвания и изземвания. Досъдебното произвеждане е формирано за закононарушение по член 213а, алинея 3, т. 2 и т. 5 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено в интервала от 2014 - декември 2019 година - членът от Наказателен кодекс фиксира изнудване, с което се удостоверява информацията, че следствието е по изказванията на предприемача Васил Божков.

СГП е известена и за задържане по реда на ЗМВР (за период до 24 часа) на лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Менда Стоянова не участва в този лист.

От прокуратурата декларират, че уведомяването за формирано досъдебно произвеждане от Министерство на вътрешните работи, както и посочената в него правна подготовка, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура, в какъвто смисъл бе публикуваното в началото от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи известие.

До сегашния миг делото не е постъпило в Софийска градска прокуратура. Информацията е постъпила по факса като съобщение от проверяващ служител на реда, също се показва в известието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР